Lana del Rey acuzata de plagiat de Radiohead

Written by on 10 ianuarie 2018

Lana del Rey nu a inceput anul 2018 prea bine pentru ca englezii de la Radiohead o acuza ca s-a inspirat din hitul lor Creep pentru piesa Get Free. Artista americana a raspuns deja acuzatiilor, dar se pare ca vor ajunge tot la proces.

Ironia acestei povesti e ca Radiohead au fost dati in judecata, la randul lor, de catre The Hollies, care i-au acuzat ca au copiat din piesa The Air I Breathe, lansata in 1972. Procesul s-a lasat in favoarea The Hollies, care au primit credit de co-autori si o parte din incasarile pe care le aduce Creep.

Lana del Rey a vorbit chiar intr-un concert recent despre aceasta problema care ar putea insemna ca viitoarele editari ale albumului Lust for Life se vor face fara piesa Get Free. Radiohead o acuza pe Lana ca a copiat progresia notelor si melodia, iar unii experti intrebati de diferite publicatii opineaza ca britanicii chiar ar avea castig de cauza in instanta. Acestia s-au pronuntat ca linia melodica e mult prea similara si distincta, deci posibilitatea de fi copiata e mare. Mai mult, faptul ca Lana del Rey a oferit deja 40% din incasarile piesei ca modalitate de a nu ajunge la proces inseamna ca e constienta ca nu ar putea castiga.
Piesa se regaseste pe cel mai nou album Lana del Rey, Lust For Life, aparut anul trecut, care include o piesa cu The Weeknd, cea care da titlul discului, dar si White Mustang, discul fiind clasat pe primul loc in Billboard. Nu e primul proces de plagiat cu nume mari implicate, in urma cu cativa ani Robin Thicke si Pharrell au fost implicati in ceva similar si au pierdut, la fel si Bruno Mars si Mark Ronson pentru hitul Uptown Funk.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Radio Bandit Romania

Hit dupa Hit !

Current track
TITLE
ARTIST

Background